Saya Ibu Yang Sibuk Tapi Tetap Support Breastfeeding

Selamat Datang Ke Laman Kehidupanku...Catatan Istimewa Dari Wanita kepada Wanita..

Selasa, 11 Julai 2017

Perginya Ayah Tersayang Pada 12 Mei 2017 ( 16 Syaaban 1438H)

Tidak sangka sama sekali ayahku akan pergi menghadap Ilahi pada tarikh ini pada usia 74 tahun.Sebelum ni dia sering sakit seperti tidak boleh berjalan,gastrik dll.Kebetulan minggu tu aku disibukkan dengan kerja2 untuk peperiksaan,aku balik cuma sempat 2 hari bersamanya.Melihatkan keadaannya yang semakin teruk aku tak sampai hati nak tinggalkan dia.Mungkin perancangan Allah adalah yang terbaik.Dia dijemput Ilahi selepas 2 minggu sakit.Cik..Dah amat2 rindukan Cik..Hanya Allah yang tahu.Moga kita berjumpa dan hidup di sana lagi bersama. Teringat akan jasa2nya terhadap aku.Mencari sesuap nasi untuk kami sekeluarga walaupun hidup kami susah.Tetap menghantar aku sekolah,matrik dan U.Menghantar aku ke mana saja aku ingin pergi.Mengahwini aku dan menyayangi anak2ku.Tidak pernah dia tidak menunaikan permintaanku.Basikal merah yang kini dalam kenanganku.Setiap kali balik dari kerja mesti dibekalkan aku duit syiling untuk dibubuh dalam tabung.Bila dah penuh ayah pegi bank in.Peristiwa pahit rumah kami pernah terbakar.Ayahla yang mengeluarkan duit untuk membina kembali rumah kami.Terima kasih atas jasa2 besarmu..Moga Allah mengampunkan dosa2nya dan mengangkat amal baik dan jasa2nya.Kehilangannya umpama kehilangan separuh hidupku.Cik..Lelaki yang amat aku sayangi..Al-fatihah..

Isnin, 7 Mac 2016

Aquaria KLCC

Saja nak parking gambar2 kenangan kami semasa pegi Aquaria KLCC..tempat ni sangat best bawa anak2 yg suka tengok ikan..

Selasa, 19 Januari 2016

Hari Lahir Syahmina 3rd

Kalau harijadi anak,kadang2 saya suka ikut tarikh Islam.Macam Naufal (Syawal ) dan Syahmina (Rabiulawal).Kali ni sambut kat kampung,kebetulan balik bercuti sempena cuti sekolah..

@ Zoo Negara Hulu Kelang

Zoo Negara ni sebenarnya belakang rumah kami je,tapi baru first time kami tiba di sini..Maklumla anak2 baru membesar,masa kecik dulu nak bawakpun tak reti tengok binatang lagi..Kalau nak datang sini,bagi warganegara tunjuk Ic siap2 dapat harga murah sikit.Boleh pilih nak tengok panda atau zoo sahaja..
Ni harga tiket

Jalan-jalan @ Dataran Putrajaya

Kami dah banyak kali ke sini,ntah kali ke berapa sejak adanya Putrajaya,tapi untuk anak2 mungkin baru sekali dua.Sempena cuti sekolah yang lalu,kami datang sini.Hajat pada mulanya nak naik kapal Cruise tu,tapi bila pikir bajet haha naik
kereta kuda dan kereta Ecoride cukuplah..

@ Petrosains KLCC

Sebenarnya ini lawatan saya dan budak2 sekolah je.Kira menumpang je lah..Untuk budak2 sekolah sangat digalakkan,banyak pengetahuan sains di sini dan tempatnya sangat besar.Di Level 4 KLCC..